van standaard poeders tot candy kleuren

Velgen poedercoaten

Velgen poedercoaten brengt veel voordelen met zich mee waardoor het ook het meest gekozen velgreparatie soort is. Doordat de prijs relatief laag is en de bescherming extra goed is wordt deze vaak gekozen. Poeders zijn in zeer veel kleuren te verkrijgen. Ben je op zoek naar een speciale kleur laat het ons weten, dan zullen wij kijken of wij de gewenste kleur kunnen leveren.

Wil je hele opvallende kleuren dan komen wij uit bij Candy kleuren. Deze kunnen wij op aanvraag ook leveren.

+31618269579

Heeft u vragen over poedercoaten? Bel of Whatsapp ons

Beschermend

uitermate geschikt tegen corrosie, pekel en velgreinigers

langlevend

Door de epoxy poederlaag die gebakken wordt houdt deze lak extra lang

niet duur

Het poedercoaten is ten opzichte van spuiten duidelijk goedkoper

de stappen van
poedercoaten

  • De velgen worden chemisch ontlakt (extern)
  • De velgen worden gezandstraald met glasparelkorrel
  • De velgen krijgen eerst een primer
  • Dan komt de gewenste kleur als epoxylaag erop
  • Afwerking met matte of blanke poedercoat


Deze stappen brengen een bepaalde werktijd met zich mee en daarom adviseren wij dat voor poedercoating ongeveer 5 tot 7 werkdagen gerekend moet worden.

spuiten versus poedercoaten

Heel makkelijk gezegd spuiten geeft een mooiere en diepere glans maar is niet zo sterk als poedercoat die zeer goed beschermd tegen pekel/zout en velgreinigers. Velgen poedercoaten is voor de doorsnee klant, prijs en kwaliteit het meest interessant.

prijs indicatie

indicatie

Formulier

voordelen van poedercoaten

Velgen poedercoaten is het aanbrengen van een duurzame coating op velgen door middel van poedercoating. Poedercoating is een elektrostatisch proces waarbij poederlak op het oppervlak van de velgen wordt aangebracht. Het poeder hecht zich aan het oppervlak van de velgen en wordt vervolgens in een oven verhit, waardoor het smelt en een harde, duurzame laag vormt.

Het poedercoaten van velgen heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere coatings, zoals een betere bescherming tegen corrosie, krassen en beschadigingen. Het is ook milieuvriendelijker dan andere coatings omdat er geen oplosmiddelen worden gebruikt. Bovendien is poedercoaten in verschillende kleuren en afwerkingen verkrijgbaar, waardoor het een populaire keuze is voor het personaliseren van velgen.

Het poedercoaten van velgen kan worden gedaan door gespecialiseerde bedrijven die zijn uitgerust met de juiste apparatuur en expertise om het proces veilig en efficiënt uit te voeren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de velgen grondig worden gereinigd en voorbereid voordat ze worden gecoat om een optimale hechting en duurzaamheid te garanderen.

overige reparaties

Overige reparaties
Ook voor andere schades is het mogelijk om naar velgkliniek te komen. Wij beschikken over de juiste mensen en technieken om iedere velg te kunnen repareren.

Stoeprandschade is vrijwel altijd te repareren bij velgkliniek. Mede doormiddel onze moderne machines en technieken zijn wij in staat dit zonder problemen op te lossen. Dankzij onze moderne technieken voor het repareren van uw velg is velgschade zo opgelost! Meer weten over stoeprandschade reparatie, klik hier.

Trilt de auto tijdens het rijden? dit is in veel gevallen uw velg krom c.q. een slag heeft. Dit is te verhelpen door uw velg te laten richtenwordt door ons opgelost door uw velg te laten richten. lees hier verder alles met betrekking tot velgen richten. Meer weten over velgen richten, klik hier.

Steeds vaker zijn er velgen gemonteerd die een polijst afwerking hebben, deze zijn CNC afgedraaid. Dit soort velgreparatie is geen probleem met een CNC draaibank. Wij hebben de nieuwste velg reparatie machines bij velgkliniek zodat uw CNC velg op de best mogelijke manier hersteld kan worden. Meer weten over CNC reparatie, klik hier.